Pink Star, vandut in doar 5 minute

15.11.2013 17:09

 Celebrul diamant Pink Star a fost vandut la licitatie, in numai 5 minute, pentru suma de 83 de milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpa piatra pretioasa din lume.

 Cumparatorul, un expert in pietre pretioase din New York, a pus mana pe "o adevarata comoara a naturii", potrivit specialistilor citati de cotidianul francez Les Echos.

 Vanzarea, organizata de casa de licitatii Sotheby's, la Geneva, nu a durat decat cinci minute, ceea ce, comenteaza Les Echos, este relativ important pentru o adjudecare. Dar au fost cinci minute foarte intense.
 Licitatia a inceput de la suma de 51,87 de milioane de dolari si urca cu cate un milion de dolari la fiecare licitare. La sfarsit au ramas doar doi cumparatori potentiali, din 150, unul in sala, celalalt prin telefon.
 Castigator a fost desemnat reprezentantul unui specialist in fatetare de pietre pretioase din New York, Isaac Wolf. Noul proprietar a obtinut de asemenea si dreptul de a schimba numele diamantului, care va fi cunoscut de acum inainte ca Pink Dream (Vis Roz).
 Piatra, cel mai mare diamant fara defecte, avand forma ovala si culoarea roz, deja montata in inel, a fost evaluata de Institutul Gemologic din America (GIA).
 Piatra a fost descoperita in 1999, intr-o mina de diamante africana, iar pentru a arata ca in prezent a fost taiata si slefuita vreme de doi ani. (ziare.com/ Foto: los eshos)