plata pe suprafata si, posibil, banii pe motorina

04.10.2013 17:18

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin l-a informat miercuri pe premierul Victor Ponta şi pe ceilalţi colegii de Cabinet că proiectele de acte normative privind avansurile către agricultori şi banii aferenţi motorinei pentru lucrările agricole vor fi adoptate săptămâna viitoare.

 „Proiectele de acte normative sunt deja pe circuit, săptămâna viitoare le vom adopta. Avansurile vor începe în 16 octombrie. De asemenea, astăzi am finalizat şi proiectul de hotărâre de guvern cu privire la motorină şi vom începe să plătim deconturile pe ceea ce înseamnă motorină pe acest trimestru şi pe anul viitor, deci lucrurile au intrat în format normal. Sigur că mai rămâne să stabilim plata de la bugetul de stat cu privire la plata pe suprafaţă, pentru a avea o cifră globală şi, cu siguranţă, această sumă va fi mai mare decât anul trecut”, a declarat ministrul Agriculturii.

 În ședința de guvern, premierul a declarat, în context, că pentru anul viitor trebuie avută în vedere aplicarea TVA în mod diferenţiat şi la alte alimente, susţinând că reducerea TVA la pâine a reprezentat un succes.(Agerpres)