platile pentru bovine intarzie

 

 Plăţile pentru bovine vor începe mai târziu anul acesta, undeva la sfârşitul lunii martie, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin, la Alexandria, în cadrul conferinţei „Satul românesc are viitor”.

 „Plăţile pentru bovine vor începe mai târziu anul acesta, undeva la sfârşitul lunii martie. Asta pentru că lucrăm pe baza unu program de ajutor de stat, aprobat pe o perioadă de 7 ani de zile, 2007 – 2013, am extins programul cu încă 7 ani de zile, dar procedura s-a schimbat. Foarte mulţi dintre dumneavoastră au spus că nu este bine să plătim efectivele care existau în ianuarie 2008 în gospodăriile fiecăruia. Din acest motiv am schimbat data de referinţă, în ianuarie 2013, astfel încât să plătim exact ceea ce are fiecare în gospodărie. Regulamentul spune că trebuie să avem minim 90 de zile de control şi de aceea încă nu au început plăţile la bovine”, a spus ministrul Agriculturii.

Conferinţa regională „Satul românesc are viitor” a avut loc vineri la Universitatea Valahia din municipiul Alexandria. Evenimentul se înscrie într-un larg proces de consultare şi informare, în contextul pregătirii Programului Naţional de Dezvoltarea Rurală (PNDR) 2014-2020. (agroinfo.ro)