PNDR 2014-2020

12.11.2013 20:20

Programul Național pentru Dezvoltare Rurală /PNDR/ 2014 – 2020 va fi structurat pe 13 măsuri mult simplificate față de cele incluse în actualul program și va conține prețuri de referință pentru achizițiile făcute de autoritățile locale sau de societățile comerciale.

 “Sunt două direcții principale în viitorul PNDR 2014 – 2020. În primul rând, numărul de măsuri va fi redus de la 24 la doar 13. A doua noutate majoră este legată de simplificarea procedurilor și cea mai importantă se referă la existența prețurilor de referință. Acestea ne scutesc de anumite probleme cum sunt cele semnalate zilele trecute de Curtea Europeană de Audit.

Ei semnalează probleme în achiziții la autoritățile locale sau la beneficiari societăți comerciale, pentru că ele sunt obligate să treacă prin OUG 34/2006, administrând fonduri europene asimilate fondurilor publice. De aici, apar și foarte multe probleme. Nu sunt specialiști la nivel de comună ca să deruleze achiziții publice, însă, dacă vor avea o listă a prețurilor de referință, atunci lucrurile se simplifică pentru că fac achiziția în mod direct fără să treacă prin OUG 34″, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.  (fabricadelapte.ro)