Ponta crede in scaderea pretului la paine

16.08.2013 10:16

 Sper să vedem şi în realitate angajamentele producătorilor de a scădea preţurile, odată cu diminuarea TVA la pâine, a declarat premierul Victor Ponta.

 „La Agricultură, domnule ministru /Daniel Constantin, n.r./, aveţi rezultate extraordinare. Acum, sigur, că producătorii se plâng că au scăzut preţul. E într-un fel normal să scadă pentru că producţia e cu 50% mai mare decât anul trecut. Vreau să faceţi, însă, atât cât ne permite legea, că la preţuri n-avem voie să umblăm, să vedeţi, împreună cu celelalte autorităţi ale statului, dacă este vorba de nereguli sau de un anumit tip de politică. Dacă putem să facem ceva, facem cu mare drag. Ceea ce s-au angajat producătorii, apropo de scăderea preţurilor, că scădem TVA la pâine, poate îl vedem şi în realitate”, a spus şeful Executivului.
 Ordonanţa care vizează reducerea la 9% a TVA pentru livrarea de pâine, grâu şi făină a fost adoptată în şedinţa de Guvern din 30 iulie 2013 şi, potrivit autorităţilor, măsura urmăreşte combaterea fraudei fiscale în domeniului comerţului cu pâine, cota redusă aplicându-se pe tot lanţul de producţie şi distribuţie.  Sursa: Agerpres