prelungirea perioadei pentru masura 142

 

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit anunta ca Autoritatea de Management pentru PNDR a propus prelungirea perioadei de desfasurare a sesiunii continue de depunere si evaluare proiecte in cadrul masurii 142 – infiintarea grupurilor de producatori.

 Potrivit informatiilor furnizate de APDRP, sesiunea va fi activa pana la epuizarea fondurilor, dar nu mai tarziu de 30 iunie 2014. 
 Obiectivul masurii 142 este reprezentat de cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si silvic, prin dezvoltarea relatiilor dintre producatori si sectoarele de procesare si comercializare, precum si de adaptarea productiei din punct de vedere calitativ si cantitativ la cerintele consumatorilor.

 In cadrul acestei masuri se acorda sprijin public nerambursabil de 100%, de care pot beneficia grupurile de producatori recunoscute oficial incepand cu 1 ianuarie 2007 pana la 31 decembrie 2013.

 Pentru perioada de programare 2007-2013, alocarea financiara a masurii 142 “infiintarea grupurilor de producatori” este de 24.601.255 Euro.
 In urma celor IX etape de evaluare pentru sesiunea continua de depunere proiecte - Masurii 142 – „infiintarea grupurilor de producatori”, s-au contractat un numar de 70 de proiecte cu o valoare de 12,7 milioane Euro.
 Conform unui anunt publicat de APDRP, pentru celelalte masuri nu exista inca un calendar de accesare a fondurilor europene destinate agriculturii aferent anului in curs. (agroromania.manager.ro)