prima masura din noul PNDR

 

 Prima sesiune de depunere de proiecte din perspective afinanciară 2014 -2020 se va deschide în data de 20 de mai, pe măsura dedicată investițiilor în ferme, a anunțat, marți, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-o conferința de profil.

 ``Pe 20 de mai se va deschide prima sesiune de primire/depunere de proiecte din perspectiva 2014—2020 din cele 8 miliarde de euro pe care le punem la dispoziție pe măsura 121 privind investițiile în ferme și sprijinirea fermelor de familie. Aici trebuie să folosim regulamentul european de tranziție pentru că nu există regulamentul final aprobat de către Comisie, dar sper să îl avem în această lună. Dacă nu vom avea un acord între Comisie și Parlamentul European pe actele delegate riscăm ca toată Politica Agricolă Comună să nu o aplicăm în 2015 ci în 2016. Ar fi contraproductiv și tot efortul din 2012 și 2013 ar fi în zadar", a spus Constantin.

 Acesta a precizat că încă de la deschiderea acestei măsuri, MADR va oferi gratuit proiecte tip pentru fermierii mici și mijlocii, care vor putea fi descărcate de pe site-ul instituției.

 Potrivit sursei citate, măsurile care vor fi deschise pe noul PNDR vor avea sesiuni continue și evaluări lunare sau trimestriale, iar proiectele care vor integra producția vor avea punctaje suplimentare la evaluarea proiectelor.

 Prima măsură care se va lansa în luna mai, respectiv 'Investiții în exploatații Agricole' și fermele de familie, are alocată o sumă de 150 de milioane de euro.  AGERPRES