primele bovine livrate in China

 

 În luna aprilie, România va livra în China primele bovine vii din rasa bălţata românească, pe un contract încheiat pe 15.000 de capete, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu.

„În luna aprilie o să livrăm către China primele bovine vii din bălţata românească, de la o fermă din Braşov. Ei au un contract pe 15.000 de capete, dar nu le trimitem pe toate odată. Ei sunt interesaţi şi de fermele locale de reproducţie şi de fabricile de lapte praf. Vor mai mult să investească în noi capacităţi şi să înfiinţeze noi ferme. Suntem în discuţii destul de avansate cu chinezii, mai ales că ministrul Agriculturii din China va veni la începutul lunii aprilie în România”, a spus Botănoiu.

Chinezii vor să importe şi ovine            
 Potrivit acestuia, MADR împreună cu Ambasada Chinei au făcut un grup de lucru axat pe bovine vii şi produse procesate, dar şi pe ovine vii, chiar dacă pe acest segment încă nu a fost semnat niciun memorandum. „Pe ovine urmează să scoatem de sub incidenţa scrapiei toate celelalte judeţe, pentru că avem numai 19 judeţe fără această boală şi pe măsură ce rezolvăm problema, chinezii sunt de acord să semnăm un nou memorandum privind exportul de ovine vii şi carne de ovine”, a subliniat oficialul MADR.

 În data de 12 februarie 2014, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a discutat cu ambasadorul Republicii Populare China în România, Huo Yuzhen, o serie de aspecte privind colaborarea româno - chineză în domeniul agriculturii, mai ales că în ultima perioadă mai multe delegaţii chineze au fost prezente în ţara noastră, investitorii arătându-şi interesul pentru sectorul de creştere a bovinelor, a porcinelor şi a ovinelor din România.  sursa: Agerpres