proiecte de mediu

02.05.2014 11:32

 

Reprezentanţa în România a Comisiei Europene a transmis că şase proiecte de mediu din ţara noastră vor obţine finanţări în valoare totală de 4,9 milioane de euro din partea Uniunii Europene.

 Cele şase aplicaţii de proiect din România au fost depuse în cadrul programului LIFE+, fondul de mediu al UE, şi includ un proiect a Primăriei Bucureşti referitor la evaluarea condiţiilor de mediu, patru proiecte de conservare a naturii şi faunei, dar şi un proiect de conştientizare a impactului de mediu în cazul producerii şi utilizării echipamentelor electrice şi electronice şi de promovare a energiei verzi.
 Din 1.468 de proiecte depuse, 225 de noi proiecte au fost aprobate recent la nivelul întregii Uniuni Europene, ele provenind din toate cele 28 de state membre. Acestea propun acţiuni în domeniul conservării naturii, schimbărilor climatice, politicii de mediu, informării şi comunicării legate de mediu şi necesită o investiţie totală de 589,3 milioane de euro, din care 282,6 milioane vor fi contribuţia UE.
 LIFE+ reprezintă instrumentul financiar european pentru mediu, cu un buget total de 2,1 miliarde de euro pentru perioada 2007- 2013. Programul LIFE+ va continua şi în intervalul 2014-2020 pe baza unui nou regulament pentru mediu şi politici climatice, cu un buget total de 3,4 miliarde de euro. (agroinfo.ro)