proiectul noului PNDR va fi trimis la Bruxelles

19.03.2014 19:49

 

 Ministerul Agriculturii urmeaza sa trimita in zilele urmatoare la Bruxelles proiectul noului PNDR. Una dintre directiile de lucru in cadrul noii strategii de dezvoltare a agriculturii este sprijinirea productiei agricole, mai mult decat a sectorului de prelucrare, a anuntat Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, in cadrul unui eveniment sustinut la Timisoara.

 Ministrul Agriculturii a mai anuntat ca vor fi 650 de milioane de euro in plus pentru finantari si ca se va lucra foarte mult si cu grupurile locale de initiativa, organizatii care pot sustine foarte mult implementarea noului PNDR.
 “In noua varianta a programului se va reduce mult birocratia, noul program este aproape finalizat, vorbim de 95% din proiectul care va fi trimis in zilele viitoare la Bruxelles. Deci, noul PNDR va fi functional in Romania din 2014 si nu din 2015. Suntem una dintre primele tari care vor trimite actele la Bruxelles. Mai mult, in mai dorim sa dam drumul la fosta masura 121, cea care se refera la sustinerea fermelor”, a adaugat ministrul.
 In acelasi timp, Ministrul Agriculturii a subliniat inca o data faptul ca isi propune sa continue lupta cu evaziunea fiscala din sectorul agroalimentar, care se ridica undeva la 250 de milioane de euro.
 „Eu apreciez ca valoarea evaziunii fiscale in agricultura este undeva la 250 de milioane de euro. Noi ducem o lupta continua cu cei din zona evaziunii, controalele se vor intensifica in perioada viitoare”, a mai declarat Constantin. (agroromania.ro)