reducerea TVA la alte alimente mai are de asteptat

31.10.2013 08:08

Reducerea TVA pentru alte produse alimentare va fi aplicată în funcţie de analizele din perioada următoare, dar nu mai devreme de şase luni, a declarat Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP), la o conferinţă de specialitate.

 „Cota redusă de 9% la pâine a vizat reducerea evaziunii în această zonă. Ca efect al măsurii a fost necesar să se crească anumite taxe pentru a compensa pierderi potenţiale, la solicitarea FMI. Ar fi de aşteptat să fie o creştere de încasări, totuşi. O eventuală altă extindere a reducerii de TVA către alte produse va fi făcută în funcţie de analizele ce vor fi efectuate, dar nu mai devreme de şase luni”, a menţionat Manolescu.

 Potrivit acestuia, în perioada următoare, se aşteaptă o creştere a încasărilor la buget de pe urma reducerii TVA la pâine. „Ne aşteptăm ca, în perioada următoare, încasările la buget să crească, dar este prematur să facem o analiză acum, de pe urma reducerii TVA la pâine. Este un gen de măsură care încearcă să reducă presiunea din zona fiscală”, a afirmat oficialul MFP.

 La jumătatea lunii octombrie, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara că următorul produs la care se va reduce TVA la 9% va fi carnea, începând de anul viitor. Ulterior, scăderea TVA va cuprinde şi alte produse, precum legumele, fructele şi laptele, conform ministrului. sursa: Agerpres