reducerea TVA la paine este o masura temporara

02.08.2013 16:20

Reducerea TVA la pâine este o măsură temporară, iar după o perioadă se va face o evaluare pentru a vedea dacă evaziunea fiscală s-a redus, a declarat într-o conferinţă la Banca Naţională a României (BNR), şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Andrea Schaechter.

“A fost o decizie a Guvernului ca parte a rectificării bugetare. Obiectivul Guvernului este a reduce evaziunea fiscală. Este o măsură temporară, după o perioadă se va face o evaluare pentru a vedea dacă s-a redus evaziunea fiscală”, a spus Schaechter, adăugând că datele arată că evaziunea fiscală nu s-a redus, s-ar putea reveni asupra reducerii TVA.
Oficialul FMI a spus că măsura trebuie evaluată cu atenţie, inclusiv de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), de îndată ce datele existente vor permite efectuarea unei evaluări.

Ordonanţa care vizează reducerea TVA pentru pâine a fost adoptată în şedinţa de marţi a Guvernului. Măsura vizează implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu şi făină.    sursa: Agerpres