Roger Waters, controversat

18.12.2013 16:13

 

Roger Waters, basistul formației britanice Pink Floyd, a provocat noi controverse în rândul israelienilor după ce a comparat statul Israel cu Germania nazistă, conform starpulse.com.

 Muzicianul a comparat situația palestinienilor cu cea a evreilor din perioada Holocaustului nazist.

 "Erau și atunci numeroși oameni care susțineau că evreii nu sunt victimele unor opresiuni. Din 1933 și până în 1946. Numai că de data asta poporul palestinian este victima acestor crime", a declarat el într-un interviu recent pentru revista CounterPunch.

 Comentariile lui Roger Waters au stârnit o reacție dură din partea comunității evreiești, rabinul american Shmuley Boteach luând poziție într-un articol pe care l-a scris pentru publicația New York Observer.

 "Domnule Waters, nazismul a fost un regim care a ucis 6 milioane de evrei. Faptul că aveți tupeul să comparați evreii cu acești monștri naziști demonstrează că nu mai aveți niciun strop de decență, că nu aveți inimă și că nu aveți suflet", a scris rabinul Boteach.

 Roger Waters este un îndelungat susținător al cauzei palestiniene, motiv pentru care a și refuzat ofertele de concerte în Israel, solicitându-le și altor muzicieni să boicoteze această țară. AGERPRES