romanii sar peste micul dejun

 

Mai bine de jumatăte dintre romani sar peste micul dejun, conform unui studiu recent. Mai precis, doar 48% dintre românii între 18 şi 64 de ani iau frecvent micul dejun – adică zilnic sau aproape zilnic.

 Din păcate, românii au început să treacă şi peste obiceiul sănătos de a bea dimineaţa un pahar de lapte. La consumul de lapte ambalat suntem pe unul din ultimele locuri din Uniunea Europeană, cu doar 32 ml pe zi de persoană, adică de 12 ori mai puţin decât irlandezii, care conduc în acest top.

 Cercetările arată că românii ar trebui să-şi regândească un pic modul în care încep ziua, dacă vor să fie mai sănătoşi, mai supli. Astfel, un studiu realizat de compania de cercetare 360 Insights pentru Tetra Pak pe un eşantion de 1.000 de români din mediul urban, cu vârste între 18-64 ani, arată că 48% iau micul dejun zilnic sau aproape zilnic iar 43% dintre aceştia savurează prima masă a zilei acasă. Obiceiul de a lua micul dejun nu are legatură cu existenţa unui copil în familie, deoarece doar jumătate dintre cei care iau micul dejun frecvent au copii, conform aceluiaşi studiu.

 Totodată, consumul de lapte ambalat este redus în ţara noastră, dovadă a faptului că ne-am pierdut bunul obicei de a începe ziua cu un pahar de lapte   Dacă în Irlanda se consumă în fiecare an 145 de litri de lapte ambalat de persoană, iar în Finlanda 124 de litri, românii consumă în medie doar 12 litri pe an. Şi asta cu toate că studiile arată că laptele este în top 3 băuturi preferate dimineaţa iar specialiştii recomandă consumul a 2-3 porţii de lapte şi lactate pe zi. (fabricadelapte.ro)