s-a redus pretul painii

10.09.2013 08:58

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a sustinut zilele acestea ca 71% din producatori si 82% din comercianti, au scazut pretul painii, ca urmare a reducerii TVA de la 24% la 9%, intrata in vigoare la 1 septembrie. Analiza a fost facuta pe un esantion de aproximativ 300 de operatori economici.

„Dupa aceast evaluare, suntem bucurosi sa constatam ca efectul este pozitiv. 71% din producatorii analizati in aceasta perioada au scazut pretul, in timp ce in zona de comercianti procentul este chiar mai mare. 82% dintre acestia au decis sa scada pretul la vanzare”, a precizat Ministrul Agriculturii.

Acesta a mai adaugat ca datele analizate s-au referit la circa 800 de sortimente de paine. De asemenea, Constantin a mentionat si despre cazurile in care pretul painii a fost majorat, fiind convins ca va urma si aici scaderea pretului.

 „Marile magazine - si vreau sa le multumesc in mod public - asa cum s-au exprimat inainte de scaderea TVA, au decis scaderea pretului la vanzare”, a relatat Daniel Constantin.

 Ministrul Agriculturii a vorbit si despre combaterea evaziunii fiscale, spunand ca dupa infiintarea comitetului interministerial, scopul principal al reducerii TVA va f eficientizat.

„Eu sper ca in cateva zile sa putem sa ne intalnim si la modul formal la Palatul Victoria. Sunt echipe care lucreaza zi de zi, fie la Ministerul Agriculturii, fie la Ministerul de Finante pe metodologia de control, astfel incat sa ne asiguram ca nu avem doar o masura fiscala, reducerea TVA de la 24% la 9%, ci avem si o actiune de control mult mai prezenta si mult mai eficienta decat pana in acest moment”, a conchis acesta. (agroromania.ro)