scandalul carnii stricate continua

 

SRI a fost implicat în scandalul privind evaziunea la carne deoarece ANAF, OPC şi ANSVSA sunt instituţii suprapolitizate care nu-şi fac treaba, a afirmat luni, Preşedintele Traian Băsescu.

 „Vedeţi ce s-a întâmplat cu marele scandal cu evaziunea fiscală la carne de porc, mai anul trecut a fost cu carnea de pui. Eu vă pot spune că în 2011 am sesizat faptul că trebuie să încadrăm evaziunea fiscală la riscuri la siguranţa naţională. Nu numai că nu se duc banii la buget, dar faptul că nu se duc banii la bugetul de stat te face să nu poţi finanţa sănătatea, educaţia, zone extrem de importante, dacă vreţi Ministerul Apărării şi aşa mai departe - zone extrem de importante ale societăţii. De ce a fost nevoie să intri în CSAT, să spui că este ameninţare la securitatea naţională, să implici un serviciu de informaţii? De ce? Fiindcă ANAF, suprapolitizat, nu-şi face treaba nici acum, pentru că OPC suprapolitizat nu-şi face treaba nici acum, pentru că ANSV suprapolitizat nu-şi face treaba nici acum. Adică, ce se întâmplă la instituţiile acestea, se schimbă guvernele, se pune la vârful lor un om cu obligaţii politice şi pe urmă se continuă drama la nivelul judeţelor unde tot clienţi politici pui - şi la OPC, şi la ANSV, şi la ANAF şi peste tot”, a spus şeful statului la Adevărul Live.

 El a subliniat că partea de reformă a statului este rămasă în urmă în condiţiile în care instituţii de inspecţie şi control nu sunt complet depolitizate.   Agerpres