se mai pot depuneri cereri pe suprafata, dar cu penalizari

 

Data limită pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafaţă fără penalizări a fost 15 mai. Fermierii care nu au depus încă solicitările de plată la centrele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) riscă penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Data de 10 iunie este termenul limită până la care cererea mai este acceptată la APIA, iar suma pe care agricultorii urmează să o încaseze în acest an pentru fiecare hectar de teren este de 178 euro.

Bistriţa-Năsăud: Peste 1.500 de fermieri, penalizaţi pentru întârzieri la depunerea cererilor
Peste 1.500 de fermieri din judeţul Bistriţa-Năsăud riscă să fie penalizaţi pentru că nu au depus până la data de 15 mai cererile de sprijin pe suprafaţă, potrivit datelor comunicate de APIA.

Până la mijlocul acestei luni, la centrele APIA din judeţ au fost depuse 35.344 astfel de cereri, care vizează obţinerea de subvenţii pentru o suprafaţă totală de 185.429,32 hectare. Estimările Agenţiei arată că numărul total de solicitanţi ar fi de 36.940 fermieri, iar suprafaţa deţinută de aceştia depăşeşte 203.000 hectare. (agroinfo.ro)