sistem informatic destinat Registrului Agricol

 

 Un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, finanţat din fonduri europene, privind implementarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic a fost lansat joi, la Reşiţa.

 Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea eficienţei serviciilor publice adresate cetăţenilor şi mediului de afaceri de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale partenere, cu privire la informaţiile din domeniul agricol şi implementarea de tehnologii informaţionale, care să contribuie la o gestiune mai bună a problemelor legate de posesia şi folosinţa terenurilor agricole.

 „Valoarea proiectului este de circa 1,5 milioane euro şi este implementat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în parteneriat cu 15 primării. Acest proiect îl vom extinde şi în alte 15 oraşe şi comune, iar mai apoi, în toate localităţile judeţului, având în vedere utilitatea investiţiei, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru mediul de afaceri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. Instituţiile care vor utiliza Registrul Agricol în format electronic sunt APIA, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

 Valoarea totală a proiectului este de peste 6,7 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 6,5 milioane lei, restul fiind contribuţia celor 16 parteneri. Consiliul Judeţean Caraş-Severin va contribui cu peste 80.000 lei, iar fiecare unitate administrativ-teritorială, 3.500 lei. (Agerpres)