sportivii romani care vor evolua la Olimpiada de la Soci

 

România va fi reprezentată de 24 de sportivi în 8 discipline (schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinajartistic, bob, sanie și skeleton) la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci (7-23 februarie), după ce și echipajul de bob dublu feminin a fost acceptat în cursul zilei de joi, a declarat pentru AGERPRES Alexandru Epuran, șeful delegației olimpice române la întrecerile de la Soci.

 Sportivii români vor concura în 8 discipline din cele 15 înscrise în programul Jocurilor.

 După cum s-a anunțat, purtătorul drapelului României la ceremonia de deschidere a Jocurilor, pe 7 februarie, va fi biatlonista Eva Tofalvi, aflată la a cincea participare.

Iată componența completă a lotului care va face deplasarea în Rusia: 
* Schi alpin — Alexandru Barbu (slalom uriaș și slalom special), Ioan Valeriu Achiriloaie (coborâre), Ania Caill (Super G, slalom, combinată alpină); 
* Schi fond — Timea Sara, Paul Pepene, Florin Daniel Pripici; 
* Biatlon — Eva Tofalvi, Cornel Puchianu; 
* Sărituri cu schiurile — Iulian Pîtea; 
* Patinaj artistic — Zoltan Kelemen; 
* Skeleton — Dorin Velicu, Maria Mazilu; 
* Sanie — Valentin Crețu (simplu masculin, ștafeta), Nicolae Radu Șovăială și Alexandru Teodorescu (dublu sanie masculin, ștafeta), Raluca Strămăturaru (simplu feminin, ștafetă). 
* Bob — Nicolae Istrate și Florin Crăciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Neagu, Paul Muntean, Dănuț Moldovan, Bogdan Otavă (echipajul de 4 masculin), Maria Constantin și Andreea Grecu (echipajul de dublu feminin).

 În 2010, la Vancouver (Canada), la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, Romania a fost reprezentată de 28 de sportivi. Plecarea delegației României spre Soci este programată pe 2 februarie. AGERPRES