struguri mai buni

19.09.2013 10:21

Producătorul de vinuri Domeniile Ostrov a început culesul strugurilor de vin şi estimează pentru acest an o producție de peste 12.000 tone, mai mare cu 80 % față de anul trecut.

 De pe cele peste 1000 ha cultivate cu viţă de vie, peste 600 de oameni vor culege strugurii pentru vin. Compania are în dotare și o mașină de recoltat struguri care adună zilnic peste 20 de tone.

 Creşterea producţiei în acest an se datorează atât condițiilor meteo favorabile, cât şi investițiilor realizate în ultimii ani. Doar în 2012 Domeniile Ostrov a investit peste 700.000 de euro în replantări cu soiuri nobile şi în achiziționarea de utilaje şi instalaţii de producție, tehnologii de ultimă generație. “Investițiile pe care le-am realizat atât noi, dar și alți producători români din industrie au făcut că nivelul calității vinului din cramele românești să crească simţitor de la an la an. Cramele din România au ajuns chiar să concureze cu cele consacrate din alte țări”, consideră Oana Belu, acţionar Domeniile Ostrov.
 Procesul de vinificație a început odată cu culesul strugurilor. Pe măsură ce sunt culeși, strugurii sunt încărcați în remorci, după care aceștia ajung la zdrobit și mai apoi mustul intră în procesul de fermentație și maturare. Tot acest proces se va încheia în luna noiembrie după ce se va finaliza recoltarea, arată reprezentanţii companiei, estimând pentru acest an că în Cramele Domeniile Ostrov vor ajunge peste 9.000.000 litri de vin, în creștere cu 80% față de anul trecut.  (agroinfo.ro)