tablou de Picasso,premui de tombola

17.10.2013 09:06

 Un tablou original al lui Pablo Picasso, estimat la 675.000 de lire sterline, va fi oferit ca premiu la o tombola la al carei bilet de participare este de doar 85 de lire sterline.
 "L'Homme au Gibus" este premiul oferit la o tombola organizata pentru a strange bani, intr-o actiune caritabila. Este pentru prima oara cand o opera de arta a unui pictor important este vanduta intr-un asemenea fel, informeaza  SkyNews.
 Nepotul marelui pictor, Olivier Picasso, a declarat ca bunicului sau i-ar fi placut mult ideea: "Bunicul meu a fost pionier, era fericit sa fie primul in orice fel de situatie".
 "Era o persoana saritoare, foarte generoasa, dand bani celor din jurul sau in timpul multor perioade dificile", a mai spus nepotul artistului.
 La tombola au fost puse in vanzare 50.000 de bilete, la pretul de cate 85 de lire sterline, adica 100 de euro, iar tragerea la sorit va avea loc la Paris, pe 18 decembrie, sub supravegherea casei Sotheby's.
 Suma de cinci milioane de euro ce urmeaza sa fie stransa din vanzarea biletelor de tombola va ajuta la conservarea vechiului oras fenician Tyre, din sudul Libanului, care a fost grav afectat in timpul razboiului civil din aceasta tara, fiind in prezent inclus in patrimoniul UNESCO.
Proiectul de strangere de fonduri este initiativa lui Olivier Picasso si a jurnalistului francez Peri Cohin.
Tabloul, care dateaza din anul 1914, a fost autentificat de copiii lui Picasso, Maya si Calude Ruiz.  (ziare.com)