tablou vandut la licitatie

07.02.2014 09:42

 

Tabloul 'Boulevard Montmartre, Matinée de Printemps' al pictorului impresionist Camille Pissaro s-a vândut miercuri, la o licitație organizată la Londra, cu 19,9 milioane de lire sterline (24 milioane de euro), de aproape cinci ori mai mult decât suma încasată la vânzarea precedentă, relatează AFP.

 Pictată în 1897, opera constituie una din cele mai importante picturi impresioniste vândute la licitație în ultimii zece ani, se arată în catalogul casei de licitații Sotheby's din capitala britanică.

Tabloul reprezintă o scenă de primăvară din Paris și i-a aparținut inițial unui industriaș evreu, Max Silbergerg, care locuia la Wroclav (Polonia). În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost silit să predea naziștilor toată colecția sa de opere de artă. Silbergerg a murit într-un lagăr de concentrare, iar tabloul a fost restituit familiei în anul 2000.

La licitația de miercuri s-a mai vândut o pictură de Van Gogh, 'Omul este pe mare', adjudecată cu 16,9 milioane de lire sterline (20,37 milioane de euro).  AGERPRES