tancurile de lapte

 

Data limită pentru depunerea cererilor pentru ajutorul de minimis pentru achiziţionarea tancurilor de răcire a laptelui este 15 mai 2014. 

 Asociaţiile de producători care vor să achiziţioneze tancuri de răcire a laptelui mai au la dispoziţie câteva zile pentru depunerea cererilor pentru ajutorul de minimis. Guvernul a aprobat în data de 5 februarie HG care stabileşte că data limită pentru depunerea cererilor pentru ajutorul de minimis pentru achiziţionarea tancurilor de răcire a laptelui va fi 15 mai 2014. “Noul termen pe care asociațiile micilor producători de lapte îl au la dispoziție este o nouă șansă pentru comercializarea producției acestora. Sunt convins că majoritatea crescătorilor se vor asocia pentru a beneficia de acest sprijin financiar pus la dispoziție de Ministerul Agriculturii. Mai mult decât atât, pentru a veni în sprijinul lor am reușit să încheiem protocoale cu toți procesatorii de lapte pentru preluarea materiei prime colectate în aceste tancuri de răcire”, declara la acea dată, ministrul Daniel Constantin.

 Sprijinul financiar acordat pentru cumpărarea unui tanc de răcire este de 5.000 de euro, iar Nechifor este de părere că, prin realizarea acestor achiziţii, producătorii vor obţine de la procesatori un preţ mai bun pentru litrul de lapte conform. (agroinfo.ro)