tancurile de racire a laptelui

 

Peste 300 de solicitări au fost deja întregistrate de autorități din partea fermierilor care doresc să beneficieze de ajutorul de minimis pentru achiziționarea unui tanc de răcire. Perioada de depunere a cererilor a fost prelungită până pe 15 aprilie, dar este bine de știut faptul că fermieri, crescătorii de animale, nu pot primi banii individual, ci doar grupurile sau asociațiile pot face această solicitare.

 Autoritățile române au obținut o prelungire de încă șase luni a acestei măsuri ce va fi promovată în mod direct, prin vizite de lucru în țară.

Pe măsură ce se depun cererile, adică până pe 15 aprilie, urmează circa o lună de zile de verificare a documentației și depunerile spre plată. ”Estimăm că în mai-iunie se vor da primii bani. Sunt cei care au depus mai devreme – cele peste 300 de dosare deja înregistrate, vor primii primii bani. Se aplică principiul ”primul venit, primul servit”, în limita sumei alocate de 17 milioane de euro”, potrivit secretarului de stat. El a explicat că asocierea fermierilor este obligatorie pentru a beneficia de acest ajutor de minimis ”pentru că acestea sunt condițiile impuse la astfel de măsuri de sprijin, pentru a nu perturba piața. Ajutoarele de stat nu se dau către o companie sau la o persoană fizică, ci se dau cu scopul de a reglementa o anumită deficiență în piață sau o anumită pierdere de venit„. Ca urmare, afacerile cu tancuri de răcire vor cunoaște o extensie accelerată. ( www.agrointel.ro)