tancurile de racire a laptelui

 

 

 Dosarele pentru achiziţionarea tancurilor de răcire s-au depus până la 15 aprilie a.c., inclusiv. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, în cel mult o lună după încheierea termenului vor fi verificate dosarele, asociaţiile urmând să primească efectiv banii, cel mai probabil în lunile mai-iunie.

 În acest context, doar 10% din comunele din ţară au reuşit să întocmească şi să depună dosarele. „Până la 15 aprilie, 270 de comune au depus documente pentru achiziţionarea unui număr de 399 de tancuri de răcire a laptelui, iar suma necesară este de 1,5 milioane de euro. Există posibilitatea ca într-o comună să fie achiziţionate două tancuri cu o capacitate mai mică, de 500 de litri. Mi-aş fi dorit mai multe solicitări pentru că nevoia era mai mare, dar faptul că s-a reuşit, în mai puţin de şase luni, acest grad de asociere de 10% a celor care au astfel probeleme cred că este un procent important. Vom continua cu astfel de măsuri ca să stimulăm asocierea fermierilor”, a spus Daniel Constantin..

 Acesta a precizat că se va face o evaluare a programului şi dacă vor mai fi solicitări se va lua în calcul deschiderea unei noi sesiuni. Potrivit datelor MADR, 270 de solicitări au fost, deja, înregistrate din partea comunelor care doresc să beneficieze de ajutorul de minimis pentru achiziţionarea unui tanc de răcire, perioada de depunere a cererilor finalizându-se la 15 aprilie 2014. Capacitatea solicitată pentru cele 399 de tancuri se ridică la 308.470 de litri, pentru un număr de 53.132 de vaci.
 Conform condiţiilor impuse unei astfel măsuri de sprijin, fermierii, respectiv crescătorii de animale, nu pot primi banii individual, ci doar grupurile sau asociaţiile pot face această solicitare, ceea ce înseamnă că asocierea fermierilor este obligatorie pentru a beneficia de acest ajutor de minimis. (Agerpres)