trandafirii pentru dulceata

 In Romania exista in ultimii ani un interes din ce in ca mai mare pentru trandafirul de dulceata  care se poate regasi sub mai multe denumiri:Rosa Damascena, Trandafirul de Damasc, Rosa Damascena Trigintipetala sau Trandafirul de Kazanlak.

 Interesul pentru acest trandafir se datoreaza multitudinii de intrebuintari pe care le poate avea. Trandafirul Rosa Damascena este folosit pentru a prepara dulceata sau sirop de trandafiri, este des utilizat in industria farmaceutica si cosmetica pentru obtinerea uleiului esential de trandafir, a apei de trandafir dar si pentru obtinerea parfumului de trandafir. Produsele obtinute din petelele de trandafiri au efect, astringent , antiseptic, antiinflamator , antipiretic dar si laxativ. Infuzia de trandafir este recomandata pentru revigorarea si intretinerea pielii dar si pentru a trata diverse iritatii. Nu in ultimul rand, Rosa Damascena se cultiva adesea pentru frumusetea sa, pentru parfumul pe care il ofera multitudinea de flori pe care le produce.

 Dragostea pentru trandafiri se poate transforma intr-o afacere de succes cu ajutorul trandafirului de dulceata.  Exista deja cateva culturi de trandafiri de dulceata in Romania si o cerere si mai mare de produse obtinute din trandafirul de dulceata (dulceata, sirop, esente, petale, etc).  In localitati ca Ucea de Sus (Fagaras) sau Topa (Mures) trandafirii de dulceata se cultiva deja de cativa ani iar afacerea este extrem de profitabila deoarece exista o cerere imensa din tara si mai ales din strainatate. Dupa cum ati observat, dulceata de trandafiri se gaseste doar ocazional in magazine, piete sau expozitii cu vanzare desi oamenii isi doresc si cauta acest produs.

 Butasii de trandafiri de dulceata se intretin relativ usor si au o productie foarte buna mai ales dupa ce ajung la maturitate, incepand cu anul 3 de la plantare. Sunt plante viguroase, rezistente la ger si intemperii. Trandafirul de dulceata este foarte florifer iar perioada de recoltare a florilor este luna Iunie.

 In ciuda faptului ca trandafirul de dulceata este foarte cautat, butasii se gasesc destul de greu in Romania.

 Datorita cererii seminificative de butasi de trandafiri pentru dulceata, venita din partea clientiilor si a altor persoane interesate, cei de la FamousRoses.eu (link: https://www.famousroses.eu/) au adus in Romania butasi de trandafiri de dulceata (link: https://www.famousroses.eu/ro_trandafiri_gradina/trandafiri-de-dulceata-butasi.html) pe care ii vor comercializa incepand din toamna 2013.

 Cei interesati pentru infiintarea de plantatii pot intra in contact cu cei de la FamousRoses.eu prin email (office@famousroses.eu) sau telefon (+40 742 033 977).

www.FamousRoses.eu comercializează butăși de trandafiri de gradină importați din Franța, direct de la pepinierele Delbard și Meilland. 

Trandafirii acestor producători sunt recunoscuți și apreciați în întreagă lume, fiind de asemenea premiați la numeroase concursuri internaționale de profil, fapt ce îi plasează în fruntea soiurilor de trandafiri. Sunt superbi, romantici și sofisticați. Îi puteți admira și achiziționa pe https://www.famousroses.eu/ro_trandafiri_gradina/

Sursa: comunicat de presa Viaceslav BUHNA