Youtube vrea sa achizitioneze Twtich

20.05.2014 16:13

 

YouTube este foarte aproape de a achizitiona compania de video-streaming Twitch, tranzactie estimata la un miliard de dolari, pentru care a concurat cu alti giganti IT, cum ar fi Microsoft, potrivit unor surse oficiale.
 Cele doua parti mai trebuie sa puna la punct ultimele detalii, cum ar fi cat de independenta va fi compania Twich dupa preluare, scrie  The Verge.
 Site-ul ofera posibilitatea utilizatorilor sai sa vizualizeze si sa incarce clipuri cu jocuri video.
 Twitch a evaluat mai multe oferte, printre care si cea primita de la Microsoft, insa a decis ca YouTube, serviciul detinut de Google, ar fi cea mai buna varianta.
 Twitch nu are probleme cu capitalul, insa acesta nu este de ajuns pentru ca tehnologia si infrastructura pe care o detine sa tina pasul cu ritmul sau de crestere.
 Compania a avut multe oferte din partea investitorilor, insa are nevoie de un partener care sa o ajute sa se descurce cu volumul foarte mare de inregistrari si difuzari live de continut video, conform sursei citate.
 Desi este cunoscuta doar in randul impatimitilor de jocuri video, platforma are mai multi vizitatori decat Facebook si Amazon, in orele sale de varf.
 Platforma a fost lansata in 2011, are peste 45 de milioane de utilizatori si a atras fonduri de 20 de milioane de dolari de la investitori in 2013. (ziare.com)