a scazut consumul de legume si fructe proaspete

01.05.2014 10:15

 

 Potrivit ultimului raport al Asociaţiei europene pentru produsele proaspete Freshfel, consumul de legume şi fructe proaspete în Uniunea Europeană (UE) a scăzut cu 8,2% în 2012, faţă de anul precedent.

 Europenii au consumat în medie pe zi numai 386,96 grame de produse proaspete, sub pragul de 400 grame stabilit de organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
 Faţă de anul 2011, consumul de fructe a scăzut cu 11,8%, în timp ce cel de legume, cu 5,3%.
 Potrivit Freshfel, scăderea generală este de 8,7% faţă de media perioadei 2007-2011 şi ar putea fi pusă pe seama schimbării stilului de viaţă şi a concurenţei aprige a industriei agro-alimentare, prin produsele prezentate ca proaspete (sucuri de fructe, etc.).
 Şi producţia din UE (-12% la fructe şi -6% la legume), precum şi importurile de pe terţe pieţe şi-au continuat declinul, în timp ce exporturile s-au menţinut în creştere, cu un plus de 39% la fructe şi 20% la legume în 2012 faţă de media celor cinci ani precedenţi. (agroinfo.ro)

Înapoi