139 de euro pe hectar

 Agricultorii ar putea primi 139 de euro/hectar în anul 2013, potrivit unor calcule preliminare, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

 “În anul 2013, calculele preliminare - pentru că suntem în perioadă de control - arată că plata europeană, SAPS, va fi undeva la 139 de euro pe hectar şi sigur că pachetul de la bugetul de stat îl vom negocia chiar în aceste zile cu Ministerul de Finanţe”, a spus Daniel Constantin, într-o conferinţă de specialitate.

 Daniel Constantin a precizat că este important să avem un pachet apropiat de maximum, atât la plata pe suprafaţă, cât şi la plata pe cap de animal, şi că încearcă să explice Ministerului de Finanţe că în 2014 se poate aloca 100% din cât s-a alocat în 2013, iar anul viitor 75% din cât s-a alocat în 2013.

 Plata pe suprafaţă este finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). 
Pachetul financiar prevăzut pentru pentru plăţile pe suprafaţă se ridică la 1,264 miliarde de euro, în 2013, în creştere faţă de anul trecut cu peste 21%, când a totalizat 1,043 miliarde de euro. sursa: Agerpres