15 tari vor da banii inapoi

14.08.2013 17:04

Comisia Europeană a cerut marţi unui număr de 15 state membre să ramburseze fonduri destinate agricultorilor în valoare de peste 180 milioane de euro din cauză că banii nu au fost cheltuiţi în conformitate cu procedurile comunitare, informează un comunicat de presă.

 Executivul UE a identificat 15 ţări (Belgia, Danemarca, Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Italia, Letonia, Luxemburg, Marea Britanie, Polonia, Slovenia, Finlanda şi Ungaria) care au încălcat prevederile de control cu privire la ajutoarele destinate fermierilor.
 Dintre acestea, Marea Britanie va trebui să ramburseze aproximativ 40,4 milioane de euro pentru încălcarea prevederilor la sistemul de identificare a parcelelor agricole şi alte 18,6 milioane de euro pentru deficienţe în alocarea ajutoarelor. Polonia trebuie să ramburseze 39,2 milioane de euro, iar Danemarca 11,5 milioane de euro.
 Statele UE sunt responsabile pentru distribuirea banilor şi controlul cheltuielilor în cadrul Politicii Agricole Comune, iar Comisia trebuie să se asigure că statele membre au utilizat în mod corect fondurile.   Sursa: Agerpres