Agrobihor 2013

02.08.2013 16:23

 În perioada 6-8 septembrie a.c., în parcarea Era Shopping Park din Oradea, calea Aradului, nr. 62, se va defăşura cea de a V–a ediţie a târgului fermierilor bihoreni, AgroBihor.

 La eveniment sunt aşteptate peste 30 de firme expozante din ţară şi din străinătate.
 Târgul se adresează: cultivatorilor de cereale şi plante tehnice, legumicultorilor, crescătorilor de animale, apicultorilor, producătorilor şi dealerilor de maşini şi utilaje agricole, piese de schimb, furnizori de inputuri pentru agricultori, dar şi tuturor celor interesaţi de agricultură.

 Pe data de 7 septembrie va avea loc o demonstraţie în câmp, vizavi de aeroportul din Oradea, care va consta în recoltarea porumbului atât în boabe cât şi în ştiuleţi. După recoltare se vor toca resturile vegetale, se va pregăti terenul pentru semănat cu diferite tehnologii şi se va executa semănatul.

 Pe întreaga perioadă a târgului se vor organiza simpozioane pe diferite teme de interes pentru agricultori cum ar fi: Politica Agricolă comună 2014-2020; Tehnologii de producere a biomasei; Surse de energie neconvenţionale; Agricultura inteligentă.
 Un segment aparte al târgului AgroBihor va fi reprezentat de expoziţia de animale de rasă cu exemplare de valoare genetică ridicată provenite din fermele crescătorilor de animale bihoreni (bovine, bubaline, cabaline, ovine).