atentie, soferi!

17.10.2013 09:04

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, transmis Parlamentului în procedură de urgență.

 Șoferii depistați în stare de ebrietate la volan, având o alcoolemie de peste 0,50 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la unu la cinci ani, potrivit reglementărilor din proiectul de lege care modifică și completează ordonanța privind circulația pe drumurile publice.

 "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,50 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani', informează Ministerul Afacerilor Interne în proiectul de lege afișat pe site-ul instituției.

 Totodată, conform noului proiect de lege, șoferii nu au voie să conducă autoturisme dacă au o alcoolemie mai mare de 0,20 g/l alcool pur în sânge (peste 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat).

 De asemenea, șoferii trebuie să se supună recoltării probelor biologice dacă, în urma verificării cu aparatul etilotest, alcoolemia depășește 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. (Agerpres)