bani mai multi pentru Sanatate

30.07.2013 13:26

Ministerul Sănătăţii va beneficia o alocare suplimentară de aproape un miliard de lei, în urma rectificării bugetare, a anunţat premierul Victor Ponta, luni, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

"Pentru Ministerul Sănătăţii vom avea o alocare suplimentară de aproape un miliard de lei, acoperind astfel o neîncasare de 500 de milioane din taxa clawback şi adăugând în mod concret 570 de milioane de lei care vor fi transferaţi către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru plata medicamentelor şi a serviciilor. Tot la Ministerul Sănătăţii, aproximativ 90 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru continuarea proiectelor finanţate de către Banca Mondială, de BEI şi BERD, mai concret - vreau să fie clar pentru toată lumea la ce mă refer - e programul de maternităţi, care se află în diferite stadii de realizare, unele chiar au fost finalizate şi n-au fost recepţionate, altele mai au nevoie de 15-20% pentru a fi finalizate, 90 de milioane de lei vom aloca mâine special pentru acest program", a precizat primul ministru. 
Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că Guvernul a ajuns la un acord cu partenerii internaţionali privind rectificarea bugetară. Precizările au fost făcute după ce premierul a avut o întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, la întrevedere participând şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.   AGERPRES