Comunicat ANSVA

 Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alientelor ii sfatuieste pe cetateni ca in perioada sarbatorilor de iarna sa consume numai alimente autorizate sanitar veterinar.

 Potrivit comunicatului de presa lansat de ANSVA, "in apropierea Sarbatorilor de Craciun cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, ANSVSA recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar. Aceasta inseamna ca, atat carnea cat si alte produse de origine animala sau non-animala au fost supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si nu constituie un pericol pentru sanatatea publica”.
 Consumatorii care vor achizitiona alimente din targuri si piete sunt sfatuiti sa fie atenti la urmatoarele aspecte:
- Functionarea vitrinelor frigorifice in care sunt expuse produsele de origine animala;
- Atentie la abalaje, acestea trebuie sa fie intacte si sa ofere protective pe timpul transportului si depozitarii;
- Alimentele trebuiesc etichetate cu date referitoare la termenul de valabilitate, originea acestuia, conditii de pastrare;
- Carnea de porc trebuie sa aiba o culoare rosie, sa fie elastica iar cand se apasa cu degetul aceasta trebuie sa revina la forma initiala;
- Pestele proaspat trebuie sa aiba ochii limpezi si luciosi iar branhiile trebuie sa aiba o culoare roz;
- Si nu in ultimul rand vanzatorul care va comercializeaza produse de origine animala trebuie sa fie echipat corespunzator cu manusi de unica folosinta, halat si boneta.