Concurs national de sah pentru elevi

24.06.2013 11:27

 Faza nationala a Campionatului National Scolar de Sah “Elisabeta Polihroniade” – echipe mixte formate din elevi ai claselor I-VIII, a avut loc in sala de conferinte a hotelului PARANG din Baile Olanesti  in perioada 14-16 iunie 2013.

 Participarea echipelor campioane judetene a fost asigurata de sponsorul S.N.G.N. ROMGAZ S.A. – MEDIAS, conform site-ului official al Federatiei Romane de Sah.

 39 de echipe s-au intrecut in sistem elvetian pe parcursul a 7 runde. Campioana nationala a fost decisa doar dupa ultima runda: Colegiul National Mihai Viteazu din Ploiesti (in componenta Sandu Marian-Catalin, Szocs Teodor-Iulian, Stoica Eduard-Constantin si Poama-Covaci Iulia, conducator prof. Vasii Gheorghe) a obtinut pana la urma o binemeritata victorie.

 Locul doi a fost ocupat de Scoala Gimnaziala “Take Ionescu” din Ramnicu Valcea dupa victoria obtinuta in ultima runda in fata elevilor Liceului Teoretic “Ioan Petrus” din Otopeni acestia din urma ocupand pana la urma locul 3 dupa ce 6 runde au fost la egalitate cu echipa campioana.

 In clasamentul echipelor din mediul rural pe primul loc s-a clasat Scoala Gimnaziala din Giroc (Timis) urmata de Liceul Tehnologic din Corund (Harghita) si Scoala Gimnaziala “Ion Popescu Voitesti” din Balanesti (Gorj).

 Judetul Bihor a fost reprezentat de Scoala Generala`Ion Bogdan` din Oradea, avandu-i in componenta pe Palii Alex, Macarie Alexandru, Szabo Tamas si Szabo Kati. Coordonator a fost maestrul FIDE Ovidiu Dan Rat.

 Reprezentantii Bihorului s-au clasat pe locul 15, obtinand urmatoarele rezultate:

0-4 cu Liceul Teoretic `Ioan Petrus` Otopeni (Ilfov, clasati pe locul 3 la final), 1-3 cu Scoala Generala `Ghe Baritiu` din Jucu ( judetul Cluj), 4-0 cu Scoala Generala nr 7 Giurgiu, 3-1 cu Scoala Gimnaziala Musetesti (jud Gorj), 3,5-0,5 cu Liceul de Arta Drobeta Turnu Severin, 1-3 cu Scoala Gimnaziala `Dr I. Mihalyi` si 2,5-1,5 cu Scoala Gimnaziala `Ciprian Porumbescu` din Bacau.

 Festivitatea de premiere s-a desfasurat in prezenta doamnei Elisabeta Polihroniade – Mare Maestra Internationala, a doamnei Ioana Abramiuc din partea sponsorului S.N.G.N. ROMGAZ S.A. – MEDIAS precum si din partea Inspectoratului Scolar Judetean Valcea a domnului Remus Gigorescu – Inspector General Scolar si a doamnei Coca Nitulescu – Inspector Scolar. (Sursa – firsah.ro)