continua conflictul Basescu - Ponta

25.11.2013 09:09

 Presedintele Traian Basescu a anuntat, duminica seara, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca intentioneaza sa trimita imapoi Parlamentului bugetul pe 2014 si chiar sa il conteste la Curtea Constitutionala, in cazul in care Guvernul nu renunta la acciza suplimentara pentu combustibil.

 Traian Basescu sustine ca exista alte solutii pentru a acoperi acesti bani in buget si a acuzat Guvernul ca banii proveniti din aceata acciza ar fi bani "pentru baronii locali" si pentru campania electorala din 2014.

"Este inadmisibil sa pui o asemenea acciza intregii populatii ca sa faci rost de bani pentru baroni si baronasi", a acuzat seful statului. Traian Basescu a mai spus ca memorandumul incheiat de Guvern cu compania kazaha Rompetrol ramane valabil pentru ca Presedintia nu l-a atacat pe fond, insa, in conditiile acestea, premierul Victor Ponta va trebui sa si-l asume prin Hotarare de Guvern, "cu tot cu cei 400 de milioane dolari pe care i-a facut cadou". Traian Basescu a mai spus despre premier ca "Degeaba ai o majoritate de 72% daca nu respecti legile si Constitutia." (hotnews.ro)