Cupa 1 iunie 2013

31.05.2013 21:35

 

 Sarbatoarea copilariei s-a desfasurat la Budureasa mai devreme decat o arata calendarul. A treia editie a ``Cupei 1 Iunie`` la fotbal s-a derulat vineri, 31 mai, pe terenurile sintetice  de la Budureasa si Burda.

 Dand dovada de o rezistenta demna de un profesor de sport, cu o capacitate organizatorica extraordinara, dar si cu sprijinul si implicarea colegilor, Marius Crisan a reusit sa organizeze ireprosabil aceasta manifestare care tinde sa devina traditie. Efortul depus in zilele premergatoare a fost implinit prin surpriza facuta de Ansamblul Folcloric ``Zestrea Buduresii``, picat, ca la comanda, la sfarsitul manifestarii.

 Nu trebuie omisi din ecuatia succesului directorul Scolii Generale, Teodor Goina, impreuna cu cadrele didactice si personalul auxiliar, Primaria Comunei Budureasa, reprezentata de domnul primar Radu Olea. La buna desfasurare a sarbatorii au mai contrinuit firma Geoasset (absenti fizic) si Asociatia Urbariala `Poiana`. N-a lipsit nici `doctorul`, Teodor Fret, iar fostul jucator de fotbal si antrenor la Poiana Budureasa, Ioan Nan, a jucat rolul de arbitru.

 La editia din acest an au fost invitate 7 echipe, de la Scolile Generale din Draganesti, Cabesti, Curatele, Vascau, Rosia, Remetea si Nucet, la care se adauga echipa locala, care, din pacate, nu reuseste sa convinga, in ceea ce priveste rezultatele pe teren.

 Cele 8 echipe au fost impartite in doua grupe de cate 4 echipe, sistemul de joc fiind `fiecare cu fiecare`. Prima grupa a disputant meciurile la Budureasa, iar cea de-a doua pe terenul din Burda. Semifinalele si finalele s-au jucat la Budureasa.

 

Cupa 1 iunie

Grupa 1

Draganesti – Cabesti 1-4

Curatele – Budureasa 3-2

Draganesti – Curatele 0-3

Cabesti – Budureasa 5-0

Draganesti – Budureasa 2-1

Cabesti – Curatele 3-0

Clasament Grupa 1

  1. Cabesti 9p
  2. Curatele 6
  3. Draganesti 3
  4. Budureasa 0.

 

Grupa 2

Vascau – Rosia 0-0

Remetea – Nucet 8-1

Vascau – Remetea – 1-2

Rosia – Nucet 9-0

Vascau – Nucet 2-1

Rosia – Remetea 2-3

Clasament Grupa 2

  1. Remetea 9p
  2. Rosia 4
  3. Vascau 4
  4. Nucet o.

Semifinale

Rosia – Cabesti 0-0, 2-3, dupa lovituri de la 7 m

Remetea – Curatele 6-1

Finala mica

Rosia – Curatele 3-1

Finala

Cabesti – Remetea 2-2, 4-3 dupa lovituri de la 7 m.

 

Golgeterul turneului – Ilea Catalin (Cabesti), 8 goluri

Cel mai bun portar – Radac Calin (Vascau)

Premiul Fair Play: echipa Scolii Generale Budureasa, premiu ridicat de singura reprezentanta feminina din competitie, care a jucat la echipa gazda, Magda Alexandra.

 

 Calificate in semifinale, echipele de pe Valea Rosiei au facut legea pe teren, `intrusa` Curatele neputand sa tina piept, fiind intrecuta de Remetea, in semifinale, si de Rosia in finala mica. Meciuri echilibrate a oferit echipa din Cabesti, care a trecut in semifinale de `vecinii`de la Rosia dupa lovituri de departajare, pentru ca, in finala cu Remetea, sa obtina victoria tot dupa lovituri de la 7 metri.

 Dupa festivitatea de premiere invitatii (cei care au mai ramas) s-au desfatat cu gustari si bautura, si mai ales cu fasolea cu sunca pregatita special de bucatarul adus de Marius Crisan.

 Surpriza zilei a fost aparitia Ansamblului Zestrea Buduresii, cu Ioanea `Dobasul` si Tinu de la Raturi, care aveau programata repetitie cu copii din comuna. Binenteles ca la auzul viorii o parte dintre profesori si-au dat drumul la joc si cu greu si-au luat le revedere de la gazde, nu inainte de a le multumi pentru ospitaliate.