fabrica de ciocolata din Beius era asigurata

11.07.2013 10:27

 foto: ISU Bihor

Un puternic incendiu a izbucnit duminica dupa-amiaza la o fabrica de ciocolata din orasul Beius, judetul Bihor. Acoperisul cladirii si etajul I unde se aflau birourile au ars integral, fiind afectati aproape 1.000 de metri patrati, potrivit informatiilor ISU Bihor.
 Fabrica era asigurata la compania ASIROM VIG, "pentru suma totala pe locatie de 729.000 EUR, din care 280.000 EUR pentru cladire, 424.000 EUR - utilaje, stoc produse finite si materii prime - 20.000 EUR si echipamente electronice 5.000 EUR", ne-au precizat reprezentantii companiei. Potrivit acestora, polita de asigurare a fabricii cuprindea riscurile de baza (incendiu si alte calamitati), aceasta fiind reasigurata la SWISS Re.

 "Avand in vedere ca inca se fac evaluari, este devreme sa spunem la cat se va ridica dauna. De asemenea, pana in momentul de fata nu a fost stabilita de catre autoritatile competente cauza probabila pentru incendiu", a declarat Mariana DIACONESCU, Presedinte ASIROM VIG, pentru XPRIMM Newsletters.
 Pentru solutionarea acestei daune se vor urma pasii standard prevazuti in astfel de situatii, care implica avizarea daunei de catre asigurat in termen de 3 zile, solicitarea documentelor specifice evenimentului asigurat de la autoritatile competente, cat si alte acte necesare (de proprietate, facturi, cererea de despagubire etc.). Totodata, pentru stabilirea cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului se angajeaza experti tehnici independenti - in cazul de fata un expert tehnic in incendii. (XPRIMM.ro)