fondurile pe Masura 112 au fost contractate in totalitate

11.07.2013 10:30

 Fondurile europene pe Măsura 112 - Instalarea tinerilor fermieri au fost contractate în totalitate, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la semnarea unor contracte de finanţare aferente ultimei sesiuni pentru depunerea proiectelor de investiţii pentru această măsură.

 “Ultima sesiune de primiri proiecte a fost în 2012, s-a finalizat astăzi (luni, n.r.). Sesiunea a avut fonduri alocate de 120 de milioane de euro, din cele 330 de milioane de euro. Practic, o alocare extrem de importantă pe care reuşim astăzi, prin raportul final, să o închidem. Toţi banii au fost contractaţi şi aceasta a fost simbolistica de astăzi, toţi banii europeni pe Măsura 112, pe care i-am avut în perioada 2007-2013, odată cu semnarea contractelor de astăzi, de la Centrul regional Târgovişte, dar şi de la celelalte centre regionale din ţară, am încheiat contractarea pe Măsura 112 într-un procent de 100%”, a precizat ministrul Agriculturii.

 Pe Măsura 112 au fost depuse la nivel naţional peste 22.000 de cereri de finanţare. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, împreună cu directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), George Turtoi, au participat, la sediul Centrului Regional pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 3 Sud Târgovişte, la semnarea unor contracte de finanţare aferente ultimei sesiuni pentru depunerea proiectelor de investiţii pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.   sursa: Agerpres