BEIUSEANUL - zi de zi in Tara Binsului


FOTBAL - LIGA A 5-A

01.08.2013 19:42

Comunicat AJF Bihor

 

            Întrunit în şedinţă în data de 1 august 2013, Biroul Executiv al AJF Bihor a luat în discuţie sistemul competiţional al Ligii a V-a pentru sezonul 2013-2014. Până la data şedinţei, 36 de echipe şi-au depus cerere de participare în acest eşalon, astfel, membrii Biroului Executiv, dând curs solicitărilor venite din partea mai multor formaţii de Liga a V-a, au decis ca în noul sezon, campionatul să se desfăşoară în două serii, stabilite pe sistem geografic, Nord şi Sud.

          Având 36 de echipe împărţite pe trei serii (câte 12 formaţii în fiecare serie) ar fi existat riscul, ca în cazul retragerii uneia sau mai mulor echipe, una sau mai multe serii să aibă probleme privind promovarea în Liga a IV-a, campioanele neavând meciurile (minim 22) impuse de regulament pentru a avea drept de promovare. Pentru a evita o astfel de problemă, membrii Biroului Executiv, la propunerea Direcţiei de Competiţii a AJF Bihor, au luat hotărârea de a reface seriile. Cele patru echipe din Oradea au fost repartizate prin tragere la sorţi în cele două serii, pentru a fi evitate, astfel, orice fel de discuţii.

Cele două serii din Liga a V-a sunt:

Seria Nord: Sporting Lugaş, Minerul Şuncuiuş, Inter Aştileu, Săgeata Brusturi, AC Bihorul Lugaş, Minerul Popeşti-Voivozi, Voinţa Suplac, Toldy Sânnicolau de Munte, Stânca Vadu Crişului, Foresta Tileagd, Electric Star Marghita, Locadin Ţeţchea, CS II Oşorhei, Phoenix Diosig, Cetatea Biharia, Unirea Valea lui Mihai, Frontiera Oradea, FC Universitatea Oradea.

Seria Sud: Unirea Roşia, Vida Pomezeu, Zorile Bunteşti, Cetatea Finiş, Izvorul Cociuba Mare, Vulturul Dobreşti, Gloria Căbeşti, Voinţa Ciumeghiu, CS Mădăras, Voinţa Inand, Dacia Gepiu, Victoria Tulca, Inter Crişul Batăr, Voinţa Cheresig, Viitorul Tărian, Unirea Livada, FC Bihor II Oradea, LPS Bihorul Oradea.

În ceea ce priveşte sistemul de promovare-retrogradare, Biroul Executiv a stabilit ca la finalul sezonului 2013-2014, să retrogradeze din Liga a IV-a 3 formaţii, ca şi până acum, promovând cele două câştigătoare a seriilor din Liga a V-a, dar şi câştigătoarea barajului care va opune, în sistem tur-retur, cele două ocupante ale locurilor secunde.

Liga a V-a va debuta pe 17-18 august, iar luni, 5 august, la sediul AJF Bihor, va fi efectuată tragerea la sorţi pentru stabilirea programului competiţional. 

—————

Înapoi