``Fotbalul mic`` nu se reia

20.05.2020 09:14

 Conducatorii fotbalului bihorean au anuntat ca sezonul fotbalistic 2019-2020 nu se va relua, avand in vedere conditiile pricinuite de coronavirus.

 ``Am nutrit speranta ca vom putea reveni pe dreptunghiul verde, însă actuala situație nu ne permite reluarea campionatelor. În urma consultărilor cu echipele participante s-a ajuns la concluzia ca e mai bine sa inghetam sezonul 2019-2020, decât să punem în pericol sănătatea participanților!``, au scris reprezentantii fotbalului judetean ;pe pagina de Facebook.

 

Mai jos redam comunicatul AJF Bihor, din 20 mai 2020:

 

  În urma consultărilor, 12 din cele 16 echipe de Liga a 4-a (au fost 2 voturi împotrivă şi 2 abţineri prin nereturnarea chestionarelor la termen) au solicitat îngheţarea sezonului, în timp ce echipele din Liga a 5-a au susţinut acest demers în unanimitate. Astfel, conducerea AJF Bihor solicită avizul FRF pentru a putea lua (prin Comitetul de Urgenţă, iar mai apoi prin Comitetul Executiv) decizia de îngheţare al sezonului 2019-2020. Menționăm faptul că la nivelul Ligii a 4-a situaţia e clară, echipa aflată pe primul loc, ACS CAO 1910 Oradea, având un avans considerabil (7 puncte şi un meci mai puţin disputat) faţă de ocupanta locului doi, respectiv 14 puncte faţă de următoarele clasate. În aceste condiţii, reprezentanţii Ligii a 4-a au transmis în unanimitate ca AJF Bihor să desemneze echipa ACS CAO 1910 Oradea pentru a participa la barajul de promovare în Liga a 3-a.  

            Vă mai informăm că, după modelul FRF din Liga a 3-a, la nivelul Ligii a 4-a nu vor fi echipe retrogradate şi nu se vor juca nici barajele de promovare programate, urmând a se mări numărul echipelor participante. În funcţie de echipele care vor confirma participarea pentru sezonul 2020-2021, AJF Bihor ia în calcul modificarea sistemului competiţional, astfel, încât, jocurile să se desfăşoare în două serii, cu play-off pentru stabilirea campioanei judeţului. Astfel, s-ar reduce efortul financiar al echipelor participante (număr mai mic de jocuri, cheltuieli mai mici de transport, evitarea etapelor intermediare) în condiţiile în care numeroase formaţii se află în situaţii dificile din cauza efectelor pandemiei asupra economiei.

            AJF Bihor vă mulţumeşte pentru colaborare şi vă asigură de întreg sprijinul în toate demersurile care au ca scop dezvoltarea şi creşterea calităţii fotbalului. Mai buni împreună!

 

RADU TRAIAN BITEA,

președinte AJF Bihor