La multi ani, turisti si vizitatori!

03.01.2019 16:32

Anul 2018 s-a scurs, parca, nefiresc de repede.Am o senzatie ca timpul trece mai repede ca pe vremea cand eram copii. E doar o impresie.A venit anul 2019. Sa fie mai bun ca cel precedent. Sa fim sanatosi ca asa le-om trece toate.

 Unii dintre noi am prins trecerea dintre ani la focurile de artificii organizate de edili, pe altii la munte, in tara sau afara, pe altii acasa, la prieteni, la vecini, la rude.

 Inceputul de an a fost iar cu probleme pentru drumari. Zapada cazuta a dat peste cap traficul. Au fost afectate in general zonele montane.A fost si cazul drumului spre Stana de Vale. O parte dintre cei blocati pe drum spun ca autoritatile nu au actionat eficient. Facebook-ul s-a umplut cu poze cu masini inzapezite. La acest blocaj au contribuit si unii soferi mai nepriceputi.

 Despre altceva vreau sa va spun, despre stirile despre ``turistii` ramasi in zapada pe drumuri. De cele mai multe ori aceste afirmatii sunt total gresite.Si revenind la zona Stana de Vale, pot sa va spun ca aici turistii sunt foarte putini, da foarte putini. Marea majoritate a celor care urca la Stana sunt vizitatori.Pentru a fi turist trebuie sa te cazezi cel putin o noapte in statiune. Ori, in Stana, daca gasesti 200 de locuri de cazare. Toti ceilalti indivizi care vin, pentru o ora, 2, zece, sunt vizitatori. Sutele de oameni care ajung in statiune sunt vizitatori. Mi-as dori sa apuc ziua in care in Stana de Vale, in plin sezon, numarul TURISTILOR sa fie, macar, dublu fata de numarul VIZITATORILOR.

 La multi ani, turisti si vizitatori!