Masuri anti Covid in Bihor

21.11.2020 09:53

 In doua localitati din sudul judetului Bihor, Fânațe și Câmpani, din comuna Câmpani, s-a înregistrează o incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 de 13,41 cazuri la 1.000 de locuitori.

 Ca urmare, începând cu data de 14 noiembrie 2020, s-a dispus  instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și ale art. 3 alin. (4) din Ordinul ministrului sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2,

 Totodata a fost emis Ordinul nr. 4659973/2020 privind carantina zonală la nivelul localităților Fânațe și Câmpani din comuna Câmpani, județul Bihor

 

 Prefectul Dumitru Țiplea a dispus, în completarea măsurilor de carantinare, monitorizarea operațiunilor de salubrizare în localitățile Fânațe și Câmpani, prin Garda de Mediu Bihor.

 Joi, 19 noiembrie, comisarii Gărzii de Mediu Bihor s-au deplasat în teren pentru a verifica modul de gestionare a salubrizării, precum și respectarea graficului de colectare  în cele două localități de către Ave Bihor SRL. Comisarii au raportat colectarea a cca 7 tone de deșeuri menajere, care au fost compactate într-un container etanş, urmând a fi transportate la depozitul ecologic Oradea fără a trece prin operaţiunea de sortare, din cauza riscului de contaminare.

 Conform dispozițiilor prefectului, acțiunea de monitorizare se va desfășura permanent, pe toată perioada de carantină. Astfel, în 26 noiembrie, data următoarei acţiuni de colectare conform graficului, comisarii Gărzii de Mediu Bihor se vor deplasa din nou în teren pentru a verifica operațiunea de colectare în celor două localități, în vederea eliminării riscurilor de răspândire a virusului SARS-COV-2.

 Comisarul șef al Gărzii de Mediu Bihor, Server Șerbănescu, a apreciat inițiativa prefectului Dumitru Țiplea, de a verifica în teren salubrizarea localităților carantinate, ca fiind unică în acest moment la nivel național.

 

Sursa: COMUNICAT DE PRESĂ al Prefecturii Bihor