Posibil ajutor pentru micii producatori

29.01.2021 09:19

 In problema cornul si laptele sau marul si cornul, cum s-o mai numi, Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor, centreaza in careul primariilor. Primarii sunt indemnati sa faca licitatii pe plan local, atat pentru corn cat si pentru mar.

 Prin aceasta mutare se da posibilitatea micilor producatori sa participe la licitatii si, in cazul in care castiga, sa vanda o parte din productie prin aceste programe. Avand in vedere ca in multe comune exista brutarii si ca o buna parte dintre fermieri s-au axat pe cultivarea pomilor fructiferi, idea este o adevarata mana cereasca pentru fermieri. Bolojan a afirmat ca pot fi incluse si alte fructe, pe langa mere, cum ar fi perele, prunele, afinele, etc. Prioritate vor avea produsele bio.

 In cazul in care primarii nu vor organiza aceste licitatii va trebui ca aceasta sa fie facuta de catre CJ, dar in acest caz micii producatori au sanse minime de participare in primul rand pentru ca nu pot asigura produse pentru intreg judetul.

 Sa speram ca edilii locali se vor conforma si vor da ocazia micilor producatori locali de a-si vinde produsele si pe aceasta cale.

 Aceste precizari au facute joi, 28 ianuarie, in cadrul conferintei de presa sustinuta de catre Ilie Bolojan, inaintea sedintei de lucru a Consiliului Judetean Bihor. Alte subiecte au vizat problema cainilor vagabonzi din judet si un plan de amenajare a zonei montane din Bihor.