PRO AGRO va infiinta un fond mutual

03.09.2013 11:32

“Federaţia Naţională  a Producătorilor  din Agricultură, Industrie Alimentară şi Servicii Conexe din România –“PRO AGRO” va înfiinţa Fondul Mutual Agricol “PRO AGRO”.

 Potrivit unui comunicat de presă al Federaţiei, decizia de înfiinţare a Fondului a fost luată în cadrul şedinţei Adunării Generale Extraordinare desfăşurată în data de 26 august a.c.. 
 Astfel, în urma creării recente a cadrului legal necesar înfiinţării şi funcţionării fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor în agricultură, PRO AGRO a decis să înfinnţeze propriul Fond Mutual. 
 „Rolul acestora este de a diminua riscurile la care sunt expuşi producătorii agricoli prin oferirea de compensații financiare membrilor pentru orice pierderi economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu. Fondul Mutual Agricol PRO AGRO va acorda compensaţii membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli aleanimalelor, ale plantelor, de un incident de mediu sau orice alt risc neasigurabil (fenomene meteo etc)”, se arată în comunicatul PRO AGRO.

 Dosarul de acreditare al Fondul Mutual Agricol PRO AGRO va fi înaintat Ministerului Agriculturii până la sfârşitul acestui an.   (agroinfo.ro)