REDUCEREA TVA LA PAINE INSEAMNA SI CRESTEREA ACCIZEI LA ALCOOL

27.08.2013 08:49

Ca să reducă TVA-ul la pâine la 9%, Guvernul Ponta a mărit accizele pe pălincă. La o pălincă de 50 de grade, cum se face în Bihor, vine cam 5 Euro/litru, plus în jur de 13 lei plata la cazangiu, așa că se va ajunge la minim 38-40 lei costul pentru a produce 1 litru de pălincă. Nu mai socotim prunele, pe care omul de rând le consideră că sunt cadou din cer, iar culesul îl pun la muncă voluntară. Până acum pălinca se vindea cu 20-25 lei/litru, dar în aceste condiții va sări la 50 lei/litru. 
  Tăranii nu vor observa TVA-ul acela micșorat la pâine, pentru că pâinea nu se va ieftni în aceiași proporție, dacă se va și ieftini. Dar vor resimți extrem de puternic lovitura dată băuturii lor preferate, al cărei preț se dublează. Ca să nu mai vorbim despre faptul că ei vor trebui să plătească în avans cei 40 lei/litru, fără să știe când și dacă îi vor recupera. 
Și, uite așa, tocmai când credeau că au dat o mare lovitură electorală, în loc de mulțumiri, domnii Ponta și Chițoiu se vor alege doar cu blesteme. 
Așa se întâmplă când iei măsurile din biroul tău capitonat din buricul Bucureștiului și nu mai întrebi și oamenii tăi din teritoriu: parlamentarii, președintții de filiale, primarii...   (cristianbodea.blogspot.com)