se pot depune Cereri de ajutor pentru Masura 215
25.05.2014 13:43
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) informeaza ca, in perioada 20 mai – 30 iunie 2014 inclusiv, se pot depune Cereri de ajutor pentru Masura 215 – pachetul a) - Plati privind bunastarea animalelor – porcine (a treia sesiune de depunere) si pachetul b) - Plati in favoarea bunastarii pasarilor (a doua sesiune de depunere) acordate fermierilor care isi vor asuma, in mod voluntar, angajamente privind bunastarea animalelor pentru o perioada de minim 5 (cinci) ani incepand cu data de 1 iulie 2014.
Beneficiarii Masurii 215, pachet a) - Plati in favoarea bunastarii porcinelor si pachetul b) - Plati in favoarea bunastarii pasarilor, pot depune o singura cerere de ajutor pentru toate exploatatiile cu cod ANSVSA detinute, la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al beneficiarului sau pe raza teritoriala unde are capacitatea de productie cea mai mare.
Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizata in perioada 20 mai – 30 iunie 2014 sunt eligibile exploatatiile noi (ferme noi) care nu au avut incheiate angajamente pana la data de 15 februarie 2013 pentru pachetul a) - porcine si respectiv pana la data de 18 ianuarie 2013 pentru pachetul b) - pasari.
Beneficiarii pentru pachet a) - Plati in favoarea bunastarii porcinelor sunt exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar-veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor care isi asuma voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, in conformitate cu art.40 din regulamentul CE nr. 1698/2005.
Conditii de eligibilitate:
- este inregistrat in Registrul National al Exploatatiilor al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si detine un cod de exploatatie;
- detine autorizatii sanitare veterinare pentru toate exploatatiile cu cod ANSVSA sau, in cazul exploatatiilor comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcilor, este inregistrat sanitar-veterinar;
- se angajeaza sa mentina conditiile de bunastare si sa respecte cerintele specifice subpachetelor pentru care aplica pe o perioada de minim 5 ani, de la data 1 iulie 2014.
Cererile de ajutor vor fi insotite, obligatoriu, de urmatoarele documente:
- copie CUI / CIF, dupa caz;
- copie buletin/carte de identitate a titularului / administratorului / reprezentantului legal/ imputernicitului;
- copie autorizatie sanitar-veterinara / copie inregistrare sanitar-veterinara pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz sau copii autorizatii sanitar-veterinare / copii inregistrari sanitar-veterinare pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz pentru mai multe exploatatii cu cod ANSVSA;
- copia schitei adapostului / adaposturilor pentru fiecare cod ANSVSA (din care sa reiasa suprafata libera de pardoseala a spatiilor de cazare si suprafata utila pe boxa / compartiment pentru fiecare hala);
- programul de iluminat: vara / iarna (in functie de data schimbarii orei) care sa contina intervalul orar pe perioade, in functie de tehnologia de crestere si categoria de porcine, dupa caz;
- graficul de livrare estimat anual;
- graficul de populare estimat anual;
- copia declaratiei pe suprafata, daca este cazul;
- imputernicire si copii acte de identificare imputernicit, daca este cazul;
- document coordonate bancare.
Beneficiarii pentru pachetul b) – Plati in favoarea bunastarii pasarilor sunt exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a pasarilor autorizate sanitar veterinar care au depus cereri de ajutor si isi asuma voluntar angajamente in favoarea bunastarii animalelor, in conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005.
Conditii de eligibilitate:
- detine autorizatie sanitar – veterinara pentru toate exploatatiile specifice sectorului de crestere a pasarilor;
- se angajeaza sa mentina conditiile de bunastare a pasarilor si sa respecte cerintele specifice subpachetelor pentru care aplica pe o perioada de minim 5 (cinci) ani de la data 1 iulie 2014.
- sa respecte cerintele legale in materie de gestionare impreuna cu bunele conditii agricole si de mediu, conform OMADR/OMMP/ANSVSA nr. 187/2155/42/2011 cu modificarile si completarile ulterioare pe terenurile agricole apartinand solicitantului, precum si pentru activitatile agricole desfasurate la nivelul exploatatiei autorizate sanitar veterinar si pe toata durata angajamentului, de 5 (cinci) ani, dupa caz.
Cererile de ajutor vor fi insotite, obligatoriu, de urmatoarele documente:
- copie CUI / CIF, dupa caz;
- copie buletin / carte de identitate a titularului / administratorului / reprezentantului legal / imputernicitului;
- copie autorizatie / autorizatii sanitar-veterinara / e;
- copia schitei adaposturilor pentru fiecare exploatatie (din care sa reiasa adresa si suprafata spatiilor de cazare / spatiul maxim de cazare pe hale / custi imbunatatite) precum si schita pentru sistemul de iluminare si ventilatie (admisie – evacuare aer) – pentru fiecare hala.
- program de iluminat: vara / iarna (functie de data schimbarii orei) care sa contina intervalul ora
pe perioade, in functie de tehnologia de crestere si categorie;
- copia dupa notificarea crescatorului de pasari catre DSVSA judetean privind densitatea practicata;
- graficul estimat de livrare anual;
- graficul estimat de populare anual;
- miscarea anuala estimata a efectivelor de gaini ouatoare / rase grele in cazul inexistente livrarilor;
- document coordonate bancare;
- imputernicire si copii dupa actele de identitate ale imputernicitului, daca este cazul;
- copia declaratiei pe suprafata, daca este cazul;
Cererea de ajutor poate fi completata pe format de hartie sau online de catre beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.
Dupa completarea online cererea se tipareste si se depune la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.
Dovada depunerii la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura a cererii de ajutor impreuna cu documentele obligatorii o reprezinta bonul de mana care va contine urmatoarele date: centrul judetean, numarul cererii din registrul special, data si ora inregistrarii, numele lizibil si semnatura functionarului APIA care a primit si inregistrat cererea de ajutor.
In cadrul angajamentelor incheiate, beneficiarii trebuie sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinand fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei. In cadrul acestei masuri este exclus sprijinul pentru investitii. (agroromania.ro)
———
Înapoi