si-au vandut copii pentru smartphon-uri

21.10.2013 09:16

Un cuplu din China si-a vandut trei copii nou-nascuti pentru a-si putea cumpara iPhone-uri, calculatoare si pantofi de lux, spun autoritatile acestei tari.
 Cei doi soti sunt cunoscuti doar sub numele de Teng si Zhang, ei avand fiecare in jur de 30 de ani, scrie CNN. Acestia risca sa fie pusi sub mai multe acuzatii, printre care trafic de femei si copii.
 In prezent, femeia este eliberata pe cautiune, sotul ei fiind inca arestat. Politia din Shanghai a inceput investigatia in luna mai, dupa ce a primit unele informatii ca sotii incercau sa isi vanda fetita nou-nascuta pe Internet, printr-un program de mesagerie instant.
 In iunie, cei doi au fost arestati, ei recunoscand ulterior ca si-au vandut trei nou-nascuti pentru suma totala de 13.000 de dolari.
 Primul copil a fost vandut in 2008, al doilea in 2011, iar al treilea anul acesta. Doi dintre ei au fost recuperati de autoritati, al treilea nefiind gasit pana acum.
 Vecinii sotilor au observat ca, dupa ce ramanea insarcinata si nastea, femeia isi dadea repede copiii. Politia a descoperit ca ei au cheltuit banii pe gadgeturi si pantofi de lux. Sotii s-au aparat spunand ca au sperat intr-o viata mai buna a copiilor lor si nu au cerut niciodata bani in schimbul lor.  (ziare.com)