Sporting Beius, cei mai buni la Oradea

29.05.2013 17:05

Cinci cluburi bihorene de fotbal au fost protagonistele unui turneu amical organizat de FC Bihor şi rezervat copiilor născuţi în 2005. Competiţia a fost câştigată de Sporting Beiuş, care a dispus la loviturile de departajare de FC Bihor. 

FC Bihor, cu trei echipe, dintre care una alcătuită din jucători născuţi în 2006, Sporting Beiuş, Şoimii Oradea, Viitorul Oradea, cu câte două formaţii, şi Unirea Valea lui Mihai au fost participantele întrecerii desfăşurate în sistemul 5+1 pe terenul sintetic al Stadionului "Iuliu Bodola" în faţa unei asistenţe numeroase.

 "Am vrut să vedem potenţialul copiilor din judeţ la această categorie de vârstă şi am remarcat că la fiecare echipă există jucători cu perspective frumoase. A fost şi un bun prilej pentru echipele cu activitate la acest nivel să dispute un număr mare de meciuri", a comentat antrenorul Lucian Ciocan, cel care s-a implicat în organizarea turneului. 

 După disputarea meciurilor din grupe, primele două clasate s-au calificat în semifinale, fază în care Sporting Beiuş I (antrenor, Alin Popa) a dispus de Viitorul Oradea (antrenori, Dan Mudura şi Dorin Toma) cu 3-0, iar în meciul copiilor pregătiţi de Lucian Ciocan, FC Bihor I a învins FC Bihor II, cu 4-1.

 Jucată pe o ploaie torenţială, finala a fost foarte disputată. Orădenii au dominat jocul, şi-au creat ocazii, dar fie bara, în trei rânduri, fie intervenţiile portarului beiuşean, au făcut ca scorul să rămână acelaşi ca şi la început.

 La loviturile de departajare, beiuşenii şi-au stăpânit mai bine emoţiile, impunându-se cu 2-1.

 La învingători au jucat Eric Dumitraş, Ştefan Micle, Răzvan Tirla, Cătălin Ciorna, Romeo Groza, Claudiu Bercea şi Rafael Raţiu. 

 Echipa orădeană i-a avut în componenţă pe Ioan Ruge, Mario Balint, Andrei Chindlea, Patrick Brata, Dario Bora, Sebastian Cucu, Patrick Negru, Luca Popa, Răzvan Săutiuţ, Zidan Şerb. 

 Toate participantele au primit medalii şi diplome, primele clasate fiind răsplătite şi cu trofee.

 Au mai fost acordate şi premii speciale pentru cel mai bun portar (Alexandru Olteanu - Viitorul); cel mai tehnic jucător (Mario Balint - FC Bihor I), cel mai bun jucător (Sebastian Cucu - FC Bihor I) şi golgeterul turneului (Claudiu Bercea - 14 goluri, Sporting Beiuş). Sursa - crisana.ro